Historia - LA WEB DE LA FALLA ZENETE

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Historia

La Falla
 
Fa molts anys en esta bonica barriada de la nostra demarcació, composta pels carrers de Jesús, Sant Fco. De Borja, Marqués de Zenete, Alzira i Pintor Benedito, un grup de veïns van decidir formar una comissió fallera. Va ser al any 1950 quan es va a formar esta falla que es va denominar FALLA SAN FRANCISCO DE BORJA-JESUS, sent el seu primer President en Lluis Gimeno y la seua Fallera Mayor la Srta. Maruja Estellés, amb una comisssió de 13 fallers y 10 falleres que plantaren la seua primera falla a la plaça baix el lema “Neptuno” i graciés a la obra del artista Rubert.

Poc a poc els fallers, amb molt de treball e il.lusió per fer gran la festa, van aconseguir al any 1958 compondre la primera comissió femenina infantil sent la Fallera Mayor Infantil la xiqueta Rosita Furió, un any més tard tingueren també el seu primer president infantil, el xiquet Fernando García Armengot i aixi, al any 1960 con la comissió al complet, van per fi a plantar al carrer la seua primera falla infantil feta per l’artista en León Lleó Ungits i baix el lema “ El conte de la rateta”. Esta és la raó per la que la comissió celebra el seus aniversaris infantil i major en diferents anys tenint cumplits fins ara les noces d’or de la falla al any 2000 y les noces d’or de la falla infantil al 2010.

Durant els anys 1966 a 1968, per motius que és desconeixen, la comissió no va plantar fallas ni va tindre activitat . Es després, al 1969 quan uns quants fallers és plantejan reorganitzar novament la comisió y començar una nova etapa, és aquest any quan la falla comenza anomenar-se FALLA JESUS- SAN FRANCISCO DE BORJA amb la autorizació de la Junta Central Fallera que ens assigna el número 173 del cens faller.I dèsde eixe moment fins als nostres dies, any després d’ any , xiquets i majors no hem deixat de fer festa, de plantar falla en la nostra plaça, de intentar fer les coses el millor posible i de disfrutar en definitiva d’aixo que tots portem dins el cor la gran festa de LES FALLES.

 
 
Regreso al contenido | Regreso al menu principal